Cursa Popular – Sant Vicenç de Castellet

Dissabte 1 d’octubre

Presentació

El cap de setmana d’Orientació a la Catalunya Central comença dissabte al matí amb la Cursa Popular a Sant Vicenç de Castellet. És una Cursa d’Orientació a Peu pels boscos i muntanyes de Sant Vicenç, amb vistes esplèndides a Montserrat. Hi haurà diferents categories i podeu fer-la corrent, caminant, de forma individual o en grup.

Programa

10:00 Obertura de Centre de Competició per a incidències i noves inscripcions
10:15 Xerrada d’iniciació a l’orientació (15 minuts)
10:30 Activitat dirigida sorpresa (que comença per Z…) a càrrec de Melany (25 minuts)
11:00 Sortida en massa
13:00 Arribada
13:30 Tancament de meta
13:45 Lliurament de premis

Centre de Competició

El Centre de Competició està situat a la Plaça Onze de Setembre de Sant Vicenç de Castellet:

mapa-sant-vicenc

A pocs metres del Centre de Competició, al Pavelló d’Esports, hi haurà el servei de lavabos i dutxes.

Aparcament

parquing_santvi1

  • (1) Carrers als voltants del pavelló (C/Alfons XIII, Passeig Francesc Macià…).
  • (2) Aparcament ideal per a furgonetes.
  • (3) El centre de competició queda a uns 5 minuts caminant des d’aquest punt.
  • ATENCIÓ: El carrer Barcelona estarà tallat al tràfic perquè serà on estarà ubicat el centre de competició.

Serveis

Lavabos i dutxes
Avituallament a l’arribada

Descripció de la Cursa

La Cursa serà modalitat SCORE o ROGAINE, que vol dir que no s’ha de seguir un circuit lineal, sinó que cadascú decideix l’ordre de marcatge de les fites amb l’objectiu d’aconseguir el màxim número possible de punts.

  • El valor de cada fita ve determinat per la xifra de la desena del número de fita. Per exemple, la fita 34 valdrà 3 punts i la 65, 6 punts.
  • La durada de la cursa serà de 2 hores. El mapa es lliurarà a l’inici d’aquestes 2 hores de manera simultània a tots els corredors, de manera que el temps dedicat a definir l’estratègia, el tria cada corredor o grup.
  • Als corredors que arribin fora de temps, se’ls penalitzarà descomptant punts. Per cada fracció de 5 minuts de retard, es descomptaran 5 punts. Els corredors que arribin passats els 30 minuts quedaran desqualificats.
  • El sistema de marcatge serà a través de pinça tradicional amb targeta de control de paper que es lliurarà a cada participant juntament amb el mapa. Per tant, no caldrà portar ni llogar Sportident.
  • La cursa es pot realitzar en grup, però la classificació es realitzarà de forma individual.

Categories

Hi haurà tres categories, que caldrà escollir en el moment de la inscripció.

C1: Per orientadors i orientadores experts
C2: Iniciació Adults
C3: Iniciació nens

Notes sobre el mapa

Escala del mapa: 1:7.500. Desnivell: moderat. Tipus de terreny: urbà, rústic, bosc i xaragalls.

El mapa està dividit en tres parts imaginàries: la part més propera a la sortida/arribada és la que té les fites més fàcils pels nens i orientadors amb poca experiència. La part central es la més tècnica, on s’haurà de llegir bé el mapa i fer una bona estratègia. La part més allunyada és la més exigent físicament, tant pel desnivell com pel quilometratge acumulat (penseu que heu d’arribar en menys de 2 hores).

La fita més propera a la sortida (la veureu al mapa) no la posarem fins que hagin sortit tots els corredors, i només es podrà pinçar a la tornada (per evitar acumulacions de gent a la primera fita).

TALLATS: Els tallats marcats com a impassables poden ser perillosos. Aneu amb compte.
CAMPS DE CONREU: no es poden travessar, però si vorejar. Només es poden creuar si hi passa un camí que està dibuixat al mapa.
BOSC: no s’ha especificat la penetrabilitat del bosc, però si les zones de bosc obert i semiobert. Generalment, es tracta d’un bosc més aviat lent de travessar, però amb zones més netes per on es pot accedir fàcilment a les fites. S’han marcat les zones lentes (verd ratllat) i impassables (verd 3).
XARAGALLS: és la zona més tècnica del mapa, amb desnivells sobtats i superfícies que poden patinar. Passeu-hi amb compte, si us plau.
RIEROLS: al mapa hi ha pintats rierols que no acostumen a portar aigua, però teniu en compte que es poden omplir ràpidament d’aigua si plou molt.

Inscripcions

Les inscripcions online ja estan tancades, però us podeu inscriure de forma presencial el mateix dia de la cursa.

button (3)

El termini d’inscripcions via web finalitzarà el diumenge 25 de setembre a les 23:55h. A partir d’aquell moment les inscripcions s’hauran de realitzar el mateix dia de la cursa directament a la zona de recepció, i estaran subjectes a la disponibilitat de mapes i a un increment de 3€.

Inscripcions Online (del 12 al 25 de setembre) Inscripcions el dia de la Cursa (1 d’octubre)
FEDERATS NO
FEDERATS
FEDERATS NO FEDERATS
Fins als 17 anys (C3) 3 € 6 € 6 € 9 €
A partir de 17 anys (C1 i C2) 5 € 8 € 8 € 11 €

Si voleu participar en grups on hi hagi nens i adults, inscriviu-vos cadascú a la categoria que correspon a la vostra edat. La cursa la podreu fer junts encara que estigueu a categories diferents.

El preu de 6€ i 8€ de la inscripció pels corredors no federats inclou la llicència temporal/assegurança. El preu de la llicència són 3 euros més la pròpia quota d’inscripció.

 

 

Advertisements